co je dnes za den?

12. května 2011 v 19:43 | Ondrasek
Opravdu nevim, veschno se tu nejak spojilo do jednoho. V praci desne dlouho, pak domu, najist, spat a znova. Chtel jsem napsat zase dalsi clanek, ale uz nekolikaty vecer na to proste neni sila. Tak dnes to bude jen v bodech.

Bydlim. Zapomnel jsem to zmint minule. Guest house je takovy hotelovity, dvoupatrovy domek, velika chodbopredsin a z ni pokoje - 5, kazdy s vlastni koupelnickou, dole jeden veliky stul. Vari snidani (vajicka) a veceri, vari velmi dobre. Nebo... proste stokrat lepe nez ta kancelarska kantyna. Ryze a hromadky neceho, pali to velmi jeme a ma to i jinou chut nez tu palivonakyslou ktera mi fakt vadi.

Pro znalce indicke kuchyne, tady se vari jinak. Dozvedel jsem se ze Chennai ma svuj typicky pristup k jidlu, a i ti co jsou jenom z Dili se docela divi. Prozatim nemam moc zkusenosti s jidlem nekde ve meste, na trzistich, a "resturacich" ale to co dostavam, se da jist jen pokud clovek minimalizuje vsechno okolo a necha si ryzi a nejakou bezomackoidni hromadku zeleniny. Ty tekutejsi veci jsou... divne, palivo nakyslo horke, a vsechny sou si strasne podobne.
Ryba na mangu - nahnedla omacka, kousky ryby, maso spis suche, (i kdyz je varene v te omacce) pali to tak ze se zapotite po prvni lzicce, mango nakrajene na velke kousky, neoloupane. Jeste si musim chvili zvykat nez tohle zvladnu jako plnohodnotnou veceri. (to varila indka tam co bydli Jitka)
Barevna ryze je naopak dobra, barvicky jsou trochu podezrele, svitive zluta, zarive zelena, oranzova malem fosforeskuje, chut jemna, a moc dobra. (az na to listi, to tam trochu prekazi, zpusob koreneni vypada jako by vam do toho napadalo listi z akatu.)
Dahl - fazolova palivka se zazvorem a cesnekem, (nebo tak nejak), to jsem mel pred par minutami u vecere v jedne z misticek a to mi vazne chutnalo.

Porad se na neco ceka.

Stal jsem ze me "senior architect team leader for ungerground section" - musim chodit na meetingy, na kterych se z 90ti % hadaji o zavedeni nejakeho noveho formulare, a ja jsem tam jenom pro to abych vyplnil kolonku v dochazce. travi nekolk hodin.

Nadzemni zastavky jsou fakt v prisernem stavu. jestli to podle toho fakt chteji zacit stavet, podle me to nebude fungovat ani trochu.

jeden z ridicu je desne mily a sikovny clovek. Rames, je mu 28, ma zenu a rok a pul starou holcicku, mluvi velmi slusne anglicky a je schopny myslet a veci resit. Je to ridic a nikdy nemuze byt vys. Kasta nedovoli.

Byl jsem se projit ve meste. Poprve a bal jsem se toho. Odvezlo nas auto na trznicni ulici. Stanky a kramky na sobe, pres sebe, vsude, lidi vsude, bordel vsude. A pritom tam byl klid, nikdo po me nic nechtel, nikdo nic nenabizel, vonel tam jasmin, ono obecne to tam dost vonelo (necekane), byla to vlastne prijemna prochazka. Asi si nakonec zvyknu.

Mam pustenou klimatizaci. Na 28 stupnu. Prijemne chladi. Tak akorat.

Supply manager mi sehnal propisku. Trvalo mu to jenom 5 dni...

Zmenou trasovani metra by usterili na delce tunelu, meli by malinko melci zastavky, (usetrili by a bylo by to jednodussi) a kopali by v priznivejsim terenu. Mluvime o zmene o pul az 2 metry od soucasneho navrhu. Neudelaji to, protoze prsvedcit generalniho consultanta a projit jeho byrokracii je pro ne vetsi problem, nez vyhody ktere z toho plynou.

Chtelo by to skutr, takhle porad cekame az se uvolni nejake auto, je jich malo a rozvazi moc lidi. (jsou dve a rozvazi nevim kolik - moc)

Plaze spu pry hnusne a spinave a sotva se na da chodit. Koupani asi nebude.

Mistni pivo se docela da. Ale neda se koupit v obchode, musi se najit specializovany na alkohol, a ty bary co jsem byl, byly zatim dost hnusne.

Do baru se clovek sam nedostane, skupina 6ti cizincu projde, jinak pokud nejste par mate smulu.

a dobrou noc...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hanka hanka | 13. května 2011 v 11:25 | Reagovat

jooo, dahl, je to fakt pecka, uz vim co si uvarim priste. jinak, kdyz si todle vsechno ctu, hned se mi vybavi Kafkuv Zamek - "Do jake vesnice jsem to zabloudil?" neboj, pane Zememerici, pujde to, vypadnes odtamsud nez si stacis zvyknout na tu indickou vesnici :)

2 Rýža Rýža | Web | 18. května 2011 v 15:53 | Reagovat

No to jsou věci. Jak to tak čtu, tak bych nejspíš v Indii umřela hlady. Nesnáším pálivé a štiplavé a podivné hořko-sladko-kyselé a kdovíjaké divné chutě. Ještě že tam maj tu rýžu, tak je totiž vždycky nej!:DD

3 Ondra Ondra | 19. května 2011 v 9:47 | Reagovat

sucha ryze denne to se fakt neda, to pak clovek zkusi jist i ty jejich hromadky. ale musim rict ze kluci na guest housu se snazi, a na jejich vytvorech si jde i pochutnat. uz mam kabel - dalsi clanek bude i s obrazky a bude brzo!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama